Educatieve pakketten

Kinderen zijn verzot op ridders en prinsessen. Ze willen alles weten over kastelen, wapens en veldslagen. Daar spelen de vele educatieve pakketten van Kortrijk 1302 op in. De toegepaste leertechnieken zijn erg gevarieerd en stimuleren het eigen initiatief, de samenwerking met anderen en de aanpassing aan een nieuwe leeromgeving. 

Klik op onderstaande button en download zo de volledige scholenbrochure (pdf).

folder_met_educatieve_pakketten_stedelijke_musea_kortrijk.pdf

Formules per graad

De jongste kinderen bezoeken de kleedkamer van de ridder en knutselen een bloem voor de prinses. Iets oudere kinderen schrijven een gedicht op rijm over ridders en kastelen en mogen het zelf voordragen. In de formule "Beleef en begrijp" zit de educatieve film "1302 - de slag" die het hele verhaal van de Guldensporenslag bevattelijk èn aanschouwelijk voorstelt. De leerlingen zoeken zelf uit met wie, waarom, hoe en waar de Guldensporenslag plaatsvond.

Coronaproof aanbod

Nu de scholen niet naar het museum kunnen komen, komt het museum naar de klas! De stadswandelingen blijven een vaste waarde in ons aanbod. En daarnaast bieden we graag zowel de E-zines aan, alsook "de grote 1302 show", een online quiz met Productions & zonen. Met de steun van de Vlaamse Overheid.