BELANGRIJKE MEDEDELING: De Vlaamse regering nam op 27/10/20 de beslissing om alle cultuurhuizen te sluiten. Deze harde beslissing is een bijkomende maatregel om de 2de golf van de corona pandemie in te dijken. Ook Kortrijk 1302 is op heden tijdelijk gesloten en dit minstens tot en met zondag 13 december 2020. Ook de expo "Lucky Luke in het diepe Zuiden" staat even on hold. Had u reeds een ticket geboekt? Onze collega's zullen u hieromtrent contacteren. Dank voor uw geduld. Volg ons op sociale media (Facebook) en wees zo als eerste op de hoogte van wijzigingen. Zorg goed voor elkaar en voor jezelf. 

 

Lucky Luke in het diepe Zuiden

Lucky Luke trekt naar het diepe Zuiden. Van Amerika. En van West-Vlaanderen. Naar aanleiding van het nieuwe album ‘Een cowboy tussen het katoen’ krijgt de poor lonesome cowboy zijn eigen expo in ‘hometown’ Kortrijk.

In ‘Een cowboy tussen het katoen’ erft Lucky Luke een katoenplantage in Louisiana. De cowboy wil de plantage overdragen aan de zwarte boeren, maar jaagt hiermee de slavendrijvers uit de regio tegen zich in het harnas. Een controversieel thema dat Achdé en Jul hebben verwerkt in een hilarisch stripavontuur. Aan de hand van storyboards, originele platen en archiefmateriaal gunnen de stripmakers je een blik op het creatieproces.

Maar de expo neemt je ook mee naar het diepe Zuiden van West-Vlaanderen. Morris, de schepper van de beroemdste cowboy in de stripwereld, werd in Kortrijk geboren en wordt nog steeds op handen gedragen door haar inwoners. Wat is hun favoriete album? Wie zijn de personages die hun stempel op hen hebben gedrukt? Identificeren zij zich met de helden of eerder met de slechteriken? We stellen deze vragen aan een twintigtal fameuze fans uit het Texas van Vlaanderen.

 

Dinsdag 15 december tot en met zondag 3 januari 2021
Van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10 tot 17 uur
OPGELET: gesloten op 24, 25, 31 december 2020 en 1 januari 2021
Dormitorium, Kortrijk 1302
GRATIS

 

Reserveer je gratis ticket

Voor vragen over je ticket of het bestelproces, neem contact op met kortrijk1302@kortrijk.be of bel naar 056 27 78 50. Je kan ons van dinsdag tot en met zondag bereiken, telkens van 10 tot 17 uur. 

 

De tentoonstelling is een samenwerking van Stad Kortrijk, Openbare bibliotheek Kortrijk en museum Kortrijk 1302 met Lucky Comics en Standaard Uitgeverij. Met dank aan de auteurs Achdé en Jul, de talloze fameuze fans en bruikleengevers Wim Bruynooghe, Industriemuseum Gent en vele anderen.