Kortrijk 1302 heropent op 19 mei

Goed nieuws! Op dinsdag 19 mei heropent Kortrijk 1302 de deuren voor het publiek. Nee, we gooien ze niet zomaar open. Het zal een tikkeltje anders zijn maar de essentie van een bezoek aan Kortrijk 1302 blijven we garanderen. We verwelkomen je nog steeds met een warm hart, de opstelling blijft volledig toegankelijk en wanneer je huiswaarts keert, weet je heel veel meer over de Guldensporenslag en hoe dat verhaal door de eeuwen heen verteld werd.

 

Hoe gaan we samen een veilig en aangenaam museumbezoek realiseren?
Onze aanpak in 10 punten:

 

1) Plan je bezoek en boek je ticket online.

2) Kom alleen, met je partner of in gezinsverband en wie zich ziek voelt, blijft thuis. Respecteer het gekozen tijdslot. 

3) Breng geen onnodige bagage mee, onze lockers zijn uitzonderlijk gesloten.

4) We integreerden plexiglasbescherming aan de kassa. Ze beschermen niet enkel onze bezoekers, maar ook ons museumpersoneel. Een mondmasker dragen in het museum is vanaf zaterdag 11 juli verplicht. Het dragen van een mondmasker reduceert het risico voor jou en anderen. Heb je er eentje liggen? Breng het mee! Heb je er geen? Onze baliemedewerker biedt je graag een herbruikbaar stoffen mondmasker aan. En dit volledig gratis. Let wel, na afloop van je museumbezoek deponeer je dit mondmasker in een afgesloten bakje aan het onthaal van het museum. Na een grondige wasbeurt kan een volgende bezoeker dit opnieuw veilig gebruiken. 

5) We beperken het aantal bezoekers in Kortrijk tot maximum 85 personen tegelijkertijd. 

6) De gesuggereerde looplijnen aan het onthaal herleiden het tegen het lijf lopen van personen tot een strikt minimum. We plaatsen afzetpaaltjes met linten om onze bezoekers te '(bege)leiden'. We bevestigen stickers op de vloer om mensen eraan te herinneren anderhalve meter afstand te houden. Social distancing blijft een cruciale basisregel.

7) Hygiëne is essentieel. Op diverse strategische plaatsen doorheen het museum bieden we de mogelijkheid om de handen te ontsmetten met handgel. 

8) Ons team onderhoud schenkt extra aandacht aan alle sanitaire voorzieningen. Ook de touchscreens in het museum worden meermaals per dag gereinigd, alsook andere gevoelige zones zoals handvatten, deuren. De audiogidsen blijven beschikbaar. De oortjes die we je hierbij aanbieden, mag je houden.

9) De lift is enkel beschikbaar voor bezoekers met een beperkte mobiliteit. We organiseren éénrichtingsverkeer aan onze trappen. Zowel de leuning van de trap wordt doorheen de dag meermaals gereinigd, alsook de knoppen van de lift. 

10) Voor aankopen in de museumshop verkiezen we contactloos betalen. We reinigen onze betaalterminal regelmatig. 

 

Maar de belangrijkste maatregel is wellicht... GENIET van je bezoek! Je hebt deze ontspanning verdiend! 

 

We rekenen op het verantwoordelijkheidsgevoel en de burgerzin van alle bezoekers om de geldende maatregelen te respecteren. Dit geldt ook voor onze museummedewerkers. 

 

Is er toch iets niet duidelijk of heb je nog een vraag? Dan mag je ons zeker contacteren via Kortrijk1302@kortrijk.be of op 056 27 78 50.

Voor meer informatie over het COVID-19 virus en preventiemaatregelen, surf naar www.info-coronavirus.be