Beleef en Begrijp 1302

Beleef en Begrijp is hét educatief pakket om inzicht te krijgen in het verhaal van de Guldensporenslag. Ook tijdens de sluiting van het museum Kortrijk 1302 blijven we dit aanbieden op een locatie in het Begijnhofpark, in de onmiddellijke omgeving van de Dienst Toerisme.

Workshop

In het atelier 2025 kom je in de sfeer van een ridderzaal terecht en ga je aan de slag met werkblaadjes. De klas wordt in vier groepjes verdeeld over vier zones: wie, hoe, waarom en waar. In elke zone zijn historische afbeeldingen, objecten en figuren opgesteld. Door de opstelling aandachtig te bekijken en via audiogidsen enkele getuigenissen te beluisteren, komt de leerling meer te weten over de motieven en omstandigheden van de veldslag en kan zo alle vragen in het werkboekje oplossen. Deze workshop vraagt begeleiding van museumpersoneel. De leerlingen mogen hun smartphone niet gebruiken, enkel audiogidsen!

TIP: Combineer de workshop Beleef en Begrijp 1302 met de audiowandeling Sporen naar 1302 

Praktisch

Prijs: 2,5 euro per leerling (inclusief werkblaadjes en begeleiding)
Doelgroep: 5de en 6de leerjaar, 1ste en 2de middelbaar
Duur workshop: ca 1 uur (15 minuten per zone)

Reserveer de workshop Beleef en Begrijp 1302

Wil je graag het educatief pakket Beleef en Begrijp 1302 reserveren? Mail dan naar musea@kortrijk.be en vermeld duidelijk de formule die je wenst te boeken. Kies je voor de audiowandeling Sporen naar 1302? Kies je voor de workshop Beleef en Begrijp 1302? Of kies je voor de combinatie van beide?